Officiële opening Offshore Expertise Centrum door minister Rob Jetten

Erwin Stam Tuinstudio Opening Offshore Experience Centrum

Met het voor de eerste keer hijsen van de OEC-vlag en het onthullen van het sculptuur The Ones at Sea van kunstenares Micky Hoogendijk is de officiële opening van het Offshore Expertise Centrum van Rijkswaterstaat een feit.

Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie verzorgde maandag 16 mei tijdens een werkbezoek de officiële opening van het Offshore Expertise Centrum (OEC) van Rijkswaterstaat in Stellendam. Ron Kolkman – CIO van Rijkswaterstaat – verwelkomde de minister in het centrum, dat van cruciaal belang is voor een goede informatievoorziening op zee en onder meer als test- en beheercentrum fungeert van het Rijkswaterstaat-project Maritieme Informatievoorziening Service Punt.

Tuinontwerper Erwin Stam was bij de officiële opening aanwezig. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de buitenruimte van het nieuwe Offshore Expertise Centrum. De buitenruimte wordt gebruikt voor publieke bijeenkomsten en educatie over de ontwikkelingen op het gebied van groene energie.

De minister kreeg tijdens zijn bezoek een rondleiding op het centrum en was één van de eersten die het zogeheten ‘belevingspad’ heeft bezocht.

Het sculptuur The Ones at Sea maakte kunstenares Micky Hoogendijk speciaal voor deze locatie. Het symboliseert de connectiviteit waar Rijkswaterstaat met het OEC naar streeft.

Meer informatie over het ontwerp van de buitenruimte.

Bron: Noordzeeloket.nl 

Menu