DAKTERRAS THEATER DE MAASPOORT
PUBLIEKE PROJECTEN
350 M2

‘ZIEN EN GEZIEN WORDEN’ EN PRIVACY GAAN OP DIT THEATERTERRAS IN VENLO SAMEN

Het theater had behoefte aan een dakterras met een internationale uitstraling dat zowel geschikt is als buitenrestaurant, maar ook als aanvullende buitenruimte voor culturele en business evenementen.

Het ontwerp bevat onder andere een gelijkvloerse catwalk, die de bezoekers het terras op leidt. De indeling van het luxe buitenmeubilair met de op maat gemaakte plantenbakken laat zien dat privacy en ‘het zien en gezien worden’ goed kunnen samengaan.

De zitplaatsen bij de hoge bartafels aan de glazen balustrade zorgen voor interactie met passanten beneden op de Oude Markt. De loungebanken op het terras aan de Maas zijn zo geplaatst dat iedereen zicht heeft op het water. Voor de medewerkers in de bediening zijn er twee robuuste werkeilanden ontworpen. Bij het ontwerp is bewust gekozen voor grote ronde plantenbakken met onder andere vier meter hoge magnolia’s om de gasten een weldadig groen gevoel te geven. Daarnaast zorgen de langwerpige plantenbakken met hoge grassen voor een tuinkamer-effect.

Menu