GROEN INFODAK GROOTHANDELSGEBOUW
DAK- EN STADSTUINEN
INFORMATIEF DAKTERRAS
1200 M2

INFORMATIEF DAKTERRAS EN EVENEMENTEN LOCATIE

Ontwerp voor het eerste groene dak’ van Rotterdam.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de functie van ‘Groen Info Dak’ van de gemeente Rotterdam, maar ook de wensen van de horeca- opdrachtgever het dakterras te kunnen gebruiken voor evenementen zoals borrels, diners, lunches en feesten.

De gemeente Rotterdam had de behoefte een plek te creëren waar bewoners en belangstellenden advies konden krijgen over ‘groene daken’.

De gemeente Rotterdam is voorstander van groene bedekking van platte daken. De stad krijgt op deze manier een groener aanzien en de planten vangen regenwater op, waardoor de stadsriolering wordt ontzien.

Groene daken vangen verder fijnstof op en ze geven koelte in de zomer en houden in de winter de warmte langer vast. Er is bij het ontwerp rekening gehouden met het gebruik van duurzame materialen en het creëren van biodiversiteit. Zodat ook midden in de stad een plek kan ontstaan waar vogels en insecten graag verblijven, maar ook de mens graag van het groen geniet.

Er is bij het ontwerp voor het groene dak op het monumentale Groothandelsgebouw gebruik gemaakt van diverse soorten sedum- en grastoepassingen, geurige citrusstruiken, kruiden, groenten, perenbomen en eetbare bloemen in mobiele borders.  In de mobile bordebakken zijn tuinkruiden, slasoorten en bessenstruiken geplant

Foto’s: Maayke de Ridder Producties

Menu